miercuri, 11 mai 2011

Petitie pentru schimbarea formei de stat in monarhie

To:  Parlamentul Romaniei
In 1947 statul roman a fost in mod brutal modificat de catre puterea comunista. Regele Mihai I a fost nevoit sa abdice fiind santajat de catre reprezentantii partidului comunist cu omorarea celor peste 1000 de studenti ce s-au opus regimului in anul acela. Regele Mihai nu si-a putut asuma responsabilitatea pentru 1000 de oameni decizand sa semneze actul de abdicare (trebuie mentionat ca din 1944 regele a fost nevoit sa indure sicane, presiuni uneori extrem de puternice din partea comunistilor).

Dupa parasirea tarii au urmat o serie de interventii la puterile occidentale pentru semnalarea faptelor (astfel regele a ajuns in cancelariile multor puteri occidentale) insa nu s-a putut rezolva nimic. Un mic grup a ramas in exil alaturi de regele Mihai incercand sa ajute Romania cum se poate, fara sa-i afecteze locuitorii (stiute fiind conditiile).

Acuzatiile ce i s-au pus in carca regelui cum ca ar fi sustras din tara la plecarea sa sume importante de bani s-au demonstrat un fals, regele plecand pe fuga din Romania. De asemenea a avut atati bani cat sa traiasca normal in Elvetia (bani care s-au terminat rapid, regele ducand in Elvetia un trai normal (era pilot de avion, iar in timpul liber se ocupa de gospodarie ca orice om normal).

Caderea comunismului a aratat adevarata fata a actualilor "democrati" ai Romaniei. Regele a primit acordul sa revina in tara cu greutate si dupa venirea triumfala in Bucuresti (1 milion de oameni l-au intampinat, iar regele a fost a doua persoana din istorie care a trecut pe sub Arcul de Triumf cu masina) i s-a interzis venirea in Romania pana in 1995, reprimind cetatenia romana abia dupa venirea la putere a lui Emil Constantinescu, in 1996.

Consideram ca monarhia este singura solutie pentru redresarea Romaniei, pentru impunerea unui standard moral ridicat. Evident militam pentru o monarhie constitutionala, asa cum exista in occident, unde regele este o autoritate morala. Vrem ca si Romania sa aiba un asemenea exemplu de moralitate.

http://www.petitiononline.com/brudex/petition-sign.html

Un comentariu: